Dagbesteding

Dagbesteding

In de woonboerderij is de dagbesteding gerealiseerd voor jongvolwassenen. De prachtige woonboerderij straalt een chique, landelijke sfeer uit waar heel veel talenten tot bloei mogen komen. In de woonkamer is een winkeltje met een echte kassa geplaatst, er hangen prachtige lampen voor sfeer en de kleine ruitjes laten heerlijk veel licht binnen. De woonboerderij is volledig rolstoelvriendelijk en ook een sanitaire ruimte met plafondlift is aanwezig.

In deze dagbesteding is heel veel mogelijk. De jongvolwassenen kunnen op de groepen van het kinderdagverblijf helpen met fruithapjes maken, voorlezen of knutselen. Op de boerderij zijn dieren aanwezig die verzorgd mogen worden. De vele fruitbomen nodigen uit om heerlijke jams te maken en de walnotenboom geeft jaarlijks vruchten. In de winkel kunnen de dagelijks verse eitjes van de kippen worden verkocht evenals de andere werken welke zijn gemaakt in de dagbesteding. En er is vooral heel veel ruimte om heerlijk buiten te zijn, even samen thee drinken alvorens de eiersalade te maken voor op de groepen. De woonboerderij geeft een warm huiselijk welkom aan jongvolwassenen tot 35 jaar die genieten van de aanwezigheid van jonge kinderen en dieren En graag zinvol bezig zijn binnen een gezellige groep leeftijdsgenoten.

Voor wie

(Jong)volwassenen in de leeftijd van 18-35 jaar met een licht verstandelijke beperking en/of lichamelijke beperking. De volwassene moet in staat zijn om wederkerige sociale relaties aan te gaan en daarvan te genieten. En tevens de aanwezigheid van jonge kinderen als meerwaarde te zien. Geen gedragsproblemen, psychiatrie of vorm van autisme

Dagbesteding: Maandag tot en met donderdag waarin “Begeleiding groep” en Persoonlijke Verzorging de meest voorkomende vormen van zorg zijn. Individuele begeleiding is mogelijk gedurende een afgebakende tijd specifiek voor het aanleren van competenties.

Vervoer is zeer beperkt mogelijk.

Manon

Begeleider

Kim

Pedagogisch medewerker

Astrid

Pedagoog
SKJ geregistreerd